Meiweek zeilkamp Optimist, 6-9 jaar | 3,5 & 7 daags (Bonkelaar)

26 april 2020 t/m 02 mei 2020

De Optimist

De Optimist is de meest gangbare en bekende lesboot om in te leren zeilen. Door het kleine formaat is hij ideaal voor onze jongste kinderen. Door de vorm en het bouwmateriaal is de boot stabiel en onzinkbaar. Wanneer je het nog een beetje spannend vindt om alleen in de boot te zitten, vaart je instructeur met je mee. Op die manier kun je zonder stress de eerste meters op het water maken. Ook kunnen we het zeil kleiner maken wanneer het wat harder gaat waaien, waardoor er een leuke, ontspannen en veilige leeromgeving ontstaat.

Onze Optimist is de SailQube, ontworpen door Jo Richards. Dit is de nieuwste en meest snelle Optimist tot nu toe. Perfect om samen met je vriendjes en vriendinnetjes in te leren zeilen. En aan het einde van de week vaar je zo weg in de Optimist!

De Bonkelaar

Wil jij kennismaken met het zeilen en tegelijkertijd de leukste week van het jaar beleven met allemaal leeftijdsgenootjes? Dan zit je goed bij de Bonkelaar voor kinderen van zes tot negen jaar op Zeilschool Het Molenhuis. Dit is onze jongste leeftijdsgroep waar we je spelenderwijs leren zeilen. Elke dag kiezen wij ons vaarwater zorgvuldig uit. Afhankelijk van de windkracht en richting zoeken we altijd het meest rustige en veilige vaarwater op. Zo blijft het zeilen altijd leuk en leerzaam. Wij houden goed in de gaten of alles lekker loopt, word je een beetje moe en valt de concentratie tijdens het zeilen in de middag een beetje weg? Dan stoppen we met zeilen en verzorgen we een te gek middagprogramma!

De zeillessen worden verzorgd door CWO gediplomeerde instructeurs waarmee je elke dag, samen met jouw groepje van vriendjes en vriendinnetjes, het water op gaat. Zo werken we toe naar jouw geheel eigen verdiende CWO-diploma. De zeillessen worden afgewisseld met gave spellen op het water en op de kant. Ook gaan we minstens één keer per week, onder begeleiding, een nabijgelegen dorpje verkennen. Als de dag om is, komt je kamercoach nog even langs om samen met jou de tandjes te poetsen en de verhalen van de dag door te nemen, voor we de oogjes sluiten en we lekker gaan slapen. Kortom, we zullen er alles aan doen, om er samen met jou de leukste week van het jaar van te maken. 

Mini en externe zeilkampen

Vind je een week nog wat lang? Kies dan voor ons minikamp! Dit mini-zeilkamp start op zaterdag aan het begin van de week of op woensdag halverwege de week en duurt drieënhalve dag. Waarna je op woensdag of zaterdag wordt opgehaald door je ouders. Mocht je niet naar huis willen, dan overleggen we met je ouders zodat je de rest van de week kunt blijven.

En vind je blijven slapen nog te spannend? Kies dan voor ons externe zeilkamp, op deze manier maak je al het gave mee maar slaap je gewoon lekker bij papa en mama!

In het kort

 • Veilig, afgebakend en rustig vaarwater omringd door rietkragen
 • Spelenderwijs met veel plezier de beginselen van het zeilen leren
 • Het nieuwste en meest veilige materiaal
 • 24/7 telefonisch bereikbaar
 • Kamercoach en nachtwacht aanwezig
 • Zeillessen verzorgd door CWO gediplomeerde instructeurs
 • Dagverse maaltijden bereid door onze chefkok
 • Slapen in een prachtig rijksmonument
 • Unieke locatie in het pittoreske watersportdorpje Woudsend
 • Elke avond een fantastisch avondprogramma en op vrijdag een bonte avond!
 • Speedboot tuben
 • Dagelijkse foto-update voor de thuisblijvers
 • Weekfilm compilatie
 • Wifi aanwezig
 • CWO- diploma of vorderingenstaat

Voorwaarden en condities:

U boekt bij ons veilig het zeilkamp van uw kind(eren), Zeilschool Het Molenhuis is aangesloten bij de SGR. Dit zeilkamp is CWO gecertificeerd, erkend door de HISWA en ondersteund door het Watersportverbond.

Reserveren

Optimist (intern)

Tijdens dit zevendaagse zeilkamp slaap en eet je bij ons en beleef je de gaafste tijd op het water en op de kant.

Vanaf
€ 530.00
Optimist (extern)

Tijdens dit zevendaagse zeilkamp leer je overdag bij ons zeilen, maar slaap en eet je lekker thuis. De lunch is inbegrepen.

Vanaf
€ 410.00
Optimist 3,5 daags (zondag t/m woensdag)

Dit mini-zeilkamp start op zondag en eindigt op woensdag. Je slaapt en eet bij ons en je doet mee aan het volledige programma voor een halve week.

Vanaf
€ 330.00
Optimist 3,5 daags (woensdag t/m zaterdag)

Dit mini-zeilkamp start op woensdag en eindigt op zaterdag. Je slaapt en eet bij ons en je doet mee aan het volledige programma voor een halve week.

Vanaf
€ 330.00
Optimist 3,5 daags extern (zondag t/m woensdag)

Dit mini-zeilkamp start op zondag en eindigt op woensdag. Je doet mee aan het volledige zeilprogramma voor een halve week maar je slaapt en eet lekker thuis.

Vanaf
€ 280.00
Optimist 3,5 daags extern (woensdag t/m zaterdag)

Dit mini-zeilkamp start op woensdag en eindigt op zaterdag. Je doet mee aan het volledige zeilprogramma voor een halve week maar je slaapt en eet lekker thuis.

Vanaf
€ 280.00